Sildid

, , , ,

Otsustasime emaga köögi seina üle värvida. Olime ühel nõul et võiks värvida mõne maatooniga, kas sellise piimakohvi või kakao värvi või midagi sellist. Olin mõned aastad enne seda oma avatud elutoa just kakaoks värvinud, siis kui elasin veel kesklinnas, nii et see värvigamma oli mulle tuttav. Saime selle kogemusega võrrelda ja otsustasime siin ema köögis veidike heledama valida. Tikkurilal on selline värv mille nimi on Laama – see osutus siis valituks.

Väike saladus on aga siin ka. Nipp ja inspiratsiooniks teistelegi pendeldajatele!!! Lisaks kõigele muule me ka PENDELDASIME millist värvi valida. 😀 Mul on selline “mäng” pendliga, et ma küsin vastavalt teemale et millist küsimust on kõrgemaks hüvanguks küsida – kas rahuolu, sobivust, kooskõla, vajalikkust, kõrgemat hüvangut vms…nimekirjas on veel variante. Me mõõtime siis 100% skaalal rahulolu, millise värviga on kõige suurem rahulolu % minul, emal jne. Mitmete värviproovide vahel pendeldades näitas pendel meil mõlemil et just selle Laama värviga on kõige suurem rahulolu. Sain info juurde et see tähendab ka seda et kõige kauem püsib rahulolu kui meie köögi sein on seda värvi (rahulolu lõpptulemusega).

V466 (Laama)

Värvinäidis Tikkurilla koduleheküljelt

Värv on seinas täitsa mõnus, eriti meie valkjate köögikapide taustana. Valge on selle värvi kõrval väga oluline element! Värvimis töö tehtud jäi veel üle välja mõelda, mis pildid seina paneme. Tegin ettepaneku kõik senised pildid vahelduseks kappi puhkma panna ja midagi täitsa muud seina kaunistustena kasutada, mul oli tekkinud kujutluspilt, et seinal võiks mõned taldrikud olla. Kasutades veidi pendli abi, et millega tõenäoliselt kõige suurem rahuolu oleks, tuli välja, et vajalikud taldrikud on meil ka kõik kodus olemas. Ema hakkas siis läbi mõtlema et mis tal kapis on, kuni tal tuli idee, et kas äkki tema kujundatud ja maalitud dekoreeringuga Keskaja vaagen sobiks siia. Pendel näitas, et suund ongi õige.

Vaagen "Keskaeg" (ARS Portselan)

Vaagen “Keskaeg” (ARS Portselan)

Proovisme seina peal järgi ja sobis valatult, vajades nüüd veel vaid mõndasid lisandeid. Järsku olin sellist särtsu ja põnevust täis. Arutamise ja proovimise käigus avastasin ootamatult külmkapi ust avades, et seal on meil ju võitoos samast ema Keskaja maalingu sarjast – midagi mis on nii tihti meil kapi peal…ja riiulis on samasugune suur kaneeli tops, rääkimata paljust muust mis kapis veel on. Kuid millegi pärast just seda võitoosi, mis juba mitu aastat kodus on, igapäev nina ees on mõjus mulle nii, et ma tundsin korraga et kõik on nüüd paigas, KÕIK! 😀

Võitoos "Keskaeg"

Võitoos “Keskaeg” (ARS Portselan)

Ma tundsin, et see võitoos on siin juba ammu olnud ja oodanud ja oodanud millal me siin kõik valmis saame selleks, et just see praegune hetk sündida saaks, kus kõik värvid ja mustrid omavahel kokkusobituvad. Tundsin müstilist tunnet, justkui kõik on osa plaanist, justkui kõik on nii nagu olema peab. Ja mõtlesin korra veel, et kuidas me küll enne selle peale ei tulnud. Kuid nagu ema ütles, ju ei olnud siis veel valmis.

köök võitoos keskaeg

Olles nüüd kogenud seda tunnet et kõik järsku klapib elus, jäin veel õhtul lihtsalt vaatama seda värskelt värvitud seina ja südames hakkas veidi veider tunne. Pisarad tikkusid kurku tulema. Tundsin nüüd, vaadates seda värvi seinas, end nii turvaliselt. Tundsin, et nüüd on kõik hästi, nüüd on kõik korras. Mind valdas tohutu turvatunde laine. Tõsi, eks muidugi maatoonid on maandavad, kuid siin oli midagi enamat lihtsalt sellest. Olin ise nii imestunud kui väike ja lihtne asi võib nii suuri asju aktiviseerida, nagu seda on seinavärv ja mõned taldrikud seinal ja võitoos külmkapis :). Ja nüüd iga kord kui köögist läbi kõnnin valdab mind rahulikkus, isegi kui midagi võiks muidu ärevaks teha, siis seda värvi nähes tunnen et kõik on hästi, kõik on nii nagu olema peab.

Õhtu valguses on eriti hubane olemine.

Õhtu valguses on eriti hubane olemine.

! ! ! Ema, nii Keskaja maalinguga, kui ka teisi tema disainitud dekoreeringuga nõusid (ja ka tema kolleegide omi) saab rohkem näha ARS Portselani kodulehelt ja Facebookist ja osta-tellida nende ateljeest.